Aktiviteter

Hos oss är det alltid något på gång. Veckans alla dagar är fyllda med gemenskap, glädje och kärlek. Här kan ni se vilka aktiviteter vi har för närvarande.

Underhållning med
kända artister

Flera gånger i månaden bjuds det upp till dans och festligheter när det kommer hit en känd artist som underhåller. Vi brukar bland många andra gästas av Glenn och Helene Wish, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Monica Forsberg, Perikles, Danne Stråhed,  NAJZ, Familjen Sigfridsson, Lasse Holm & Micke Bäck, Svedala Allstars.

Häggenäs Masterchefs

Häggenäs Masterchefs är vår matälskande aktivitetsgrupp. Varje vecka så träffas de i vår restaurang för att baka och laga mat, allt från pizza till kakor. Under denna dag står de även för kvällsmaten på Häggenäs som alla sen kan avnjuta.

Häggenäz Orkezter

Denna eminenta orkester består av Häggenäs boende och personal med ledning av Per-Ola Sandberg. En gång i veckan ses de för att spela musik och sjunga. Orkestern har sedan sin start hållt i flertal allsånger, framfört konserter på bland annat Ströget i Danmark, Hörbys kulturkalas och olika äldreboenden i skåne.

Trädgård, natur och blommor

Från sådd till skörd. Flera gånger i veckan träffas trädgårdsgruppen för att så, plantera och skörda växter, grönsaker och blommor.  Blommorna använder vi sen till att göra blomster- och trädgårddekorationer och grönsakerna används sen i köket till maten som lagas. Vi är aktiva alla fyra årstiderna.

Häggenäs Gamblers

Häggenäs gamblers är en stor grupp som ses en gång i veckan. Här spelas allt från bingo till sudoko. Vi har även quiz där de boende får testa sina kunskaper.

Allsång/Musikalisk stimulering

Varannan vecka håller Per-Ola Sandberg i musikalisk stimulering och varannan har vi allsång med gästartist och boendes medverkan. I vår dansrotunda samlas vi för att ta ton med våra egentillverkade allsångshäften.

Kreativa konstgruppen

Här stimuleras de boendes kreativa förmåga. Flera gånger i veckan så ses konstgruppen och målar tillsammans, pysslar, pyntar och dekorerar inför högtider.

Utflykter

Så ofta vi får tillfälle åker vi ut på utflykt. Då brukar vi bland annat besöka restauranger, gå på museum, allsånger i hela skåne och åka på inköpsresor/shopping med mera.

Sport & Dans

Ett aktivt liv motverkar isolering. Gymnastik i grupp, dans och fysisk stimulering sker varje vecka i spat. Boende kan också efter egna behov nyttja gymmet tillsammans med personal när de vill.

Fotvård

Varje torsdag erbjuds fotvård och pedikyr i vårt spa. 

Frisör

En frisör kommer regelbundet hit till oss på Häggenäs. Självklart så sker hårvården i vårt spa där vi har en fullutrustad frisörsalong.

Kreativa konstgruppen

Här stimuleras de boendes kreativa förmåga. Flera gånger i veckan så ses konstgruppen och målar tillsammans, pysslar, pyntar och dekorerar inför högtider.