Boendet

Häggenäs omges av en stor lummig park med ankdamm, promenadstigar och springbrunnar med porlande vatten. Boendet består av 53 ljusa och trivsamma lägenheter med flera gemensamma ytor för aktiviteter och umgänge. Restaurangen som är en viktig del av Häggenäs tillagar näringsrika och smakfulla rätter från grunden och vårt spa erbjuder allt från helkroppsmassage till en fullt utrustad gymlokal.

Vårt boende

Hela anläggningen ligger i samma plan och är handikappanpassad. Samtliga lokaler är renoverade eller nybyggda och färdigställdes 2020. Häggenäs boende är uppdelat i tre enheter efter våra målgrupper.

Gullvivan

Grönkullan

Blåklockan

Vi erbjuder 53 ljusa, trivsamma och smakfullt inredda lägenheter till eget boende. Lägenheterna är ca 30 m2 stora och en rymlig och handikappanpassad toalett med dusch. De 12 nybyggda lägenheterna har även pentry. Samtliga lägenheter har elmanövrerad säng, ledljus vid golvet dygnet runt, kallelselarm så att boende kan påkalla personalens uppmärksamhet samt brandlarm som är direkt kopplat till SOS Alarm. Till flertalet av våra lägenheter finns en egen altan med möbler sommartid. Även om lägenheterna är möblerade ser vi helst att man inreder sin egen boendemiljö för att kunna trivas på bästa möjliga vis. Naturligtvis har vi flera gemensamhetsutrymmen för aktiviteter och samkväm. Dessa utrymmen är trivsamt inredda där vi blandat gammalt med nytt för att bevara en hemtrevlig atmosfär.

Restaurang

Vårt härliga kök i öppen planlösning är hjärtat i Häggenäs. Köket står öppet och är tillgängligt dygnet runt. All mat tillagas från grunden av våra välutbildade kockar. Menyerna är utformade efter våra boendes önskemål och är näringsriktig och smakmässigt väl sammansatt. Vi erbjuder special- och dietkost för olika behov och serverar kosten i den konsistens som våra boende individuellt har behov av. Det finns inga hinder för era önskemål. Frukostbuffe, middag och kvällsmål serveras i restaurangen, men man kan även bli serverad i gemensamhetsutrymmen på sin enhet eller på sitt rum. Kaffe, te och saft serveras på enheterna förmiddag, eftermiddag och kväll med hembakta kakor och goda smörgåsar. På våra fester serveras gourmetmat av högsta klass och alla högtider firas i traditionell anda med hemlagade delikatesser. Från vår egen odling tar vi till vara på frukt, bär, grönsaker, rotsaker och sallader.

Spa

Att ha en spa på Häggenäs hade länge varit en dröm och sommaren 2020 invigdes det vi idag kallar för ”Paradiset”. I vårt spa kan de boende slappna av och njuta av dem olika behandlingar som Paradiset erbjuder, bland annat massage med våra utbildade massörer, fotvård och spabad med aromterapi. Spaet har en fullt utrustad gymavdelning med redskap för både rehabilitering och annan träning. De boende kan även sätta sig i sol- och sandrummet med ljusbehandling, vila fötterna i sanden och avnjuta en trevlig fruktdrink.